Stołówka

czynna

poniedziałek - piątek.

w godzinach od 11.15 do 13.30.

Wpłat należy dokonywać w ciągu pięciu pierwszych dni roboczych

każdego miesiąca - (termin nieprzekraczalny) - u pani intendentki

szkolnej w stołówce szkolnej w godzinach 7.30 - 8.20

oraz w czasie przerw obiadowych (11.25 - 11.45 i 12.30 - 12.50).

Cena jednego obiadu: 3,00 zł.

Zapraszamy na wspaniałe obiady, smaczniejsze niż w McDonald's i o wiele zdrowsze !

  

Opłata za obiady za miesiąc wrzesień 2019 roku

 wynosi 48,00 zł (16 dni x 3,00)

Wpłaty przyjmowane będą na stołówce szkolnej

w nieprzekraczalnym terminie 

od 03 do 09 września 2019 r.  ( 5 dni roboczych)

w godz. 7.30 – 8.10 

oraz w czasie przerw obiadowych

 11.25 – 11.45           ;         12.30 – 12.50 

Obiady wydawane będą od 9 września

Odliczenia za obiady 

Odliczenia za obiady można zgłaszać pod numerem telefonu

506-216-149 w godz. 7.30 – 13.00

lub bezpośrednio w kuchni

Odliczenie realizowane będzie od następnego dnia po zgłoszeniu.

 

Jadłospis 9 września 2019 r.- 20 września 2019 r.

9   września   poniedziałek

Zupa pomidorowa na indyku z ryżem pełnoziarnistym z zieleniną, banan

Alergeny: 7,9

10   września      wtorek

Ziemniaki z zieleniną, sznycel z piersi kurczaka smażony, surówka z białej kapusty z koprem i olejem, kompot śliwkowy

Alergeny: 1,3

11   września           środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką z olejem, herbata z miodem i cytryną

Alergeny: 1,3,4

12   września     czwartek

Makaron spaghetti (durum) z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, pikle z ogórka świeżego z koperkiem, kompot jabłkowo – śliwkowy

Alergeny: 1

13   września         piątek

Zupa ogórkowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, brzoskwinia

Alergeny: 1,7,9

16   września poniedziałek

Zupa jarzynowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, nektarynka

Alergeny: 1,7,9

17   września     wtorek

Kasza gryczana, sztuka mięsa duszona w sosie własnym, surówka z marchewki z chrzanem i jogurtem naturalnym, kompot śliwkowy

Alergeny: 1,7

18   września     środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kapusty pekińskiej z olejem, woda z miętą, miodem i cytryną

Alergeny: 1,3

19   września   czwartek

Ziemniaki z zieleniną, kotlet mielony smażony, sałata zielona ze śmietaną, kompot z mieszanki owoców

Alergeny: 1,3,7

20   września

  piątek

Zupa brokułowa na indyku z makaronem i zieleniną, jogurt owocowy, jabłko

Alergeny: 1,7

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

 

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62