Stołówka

- Chęć korzystania z obiadów należy zgłosić poprzez wypełnienie deklaracji

i dostarczenie jej do urny przy drzwiach biblioteki szkolnej do 04.09.2020 roku (parter, główne wejście do szkoły).

- Deklaracja jest dostępna w formie pliku elektronicznego - kliknij tu 

lub w sekretariacie szkoły.

 

Kwota za wyżywienie dziecka za miesiąc wrzesień 2020 roku:

18 dni roboczych od 07.09.2020 roku X obiad 3,00 zł

 

54,00 zł

 

PROSIMY O WPŁATY PRZELEWEM

numer konta 44 1240 3259 1111 0000 2989 1193

Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu

ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

Bank: Pekao S.A.

 

Tytułem: wpłata za posiłki / klasa Nazwisko i Imię ucznia / za miesiąc…

 

Nieobecności dzieci na posiłkach należy zgłaszać tylko poprzez kontakt telefoniczny w dni robocze pod numerem 506 216 149 w godzinach 8:00 – 10:00 dnia poprzedzającego nieobecność. Wszystkie nieobecności zgłoszone z zachowaniem powyższego terminu będą odliczane od wpłaty za kolejny miesiąc.

 

Nie będą odliczane nieobecności niezgłoszone, zgłoszone po terminie lub zgłoszone w innej formie niż kontakt telefoniczny na podany wyżej numer telefonu. Wszystkie sprawy związane z płatnościami za wyżywienie dzieci proszę kierować pod numer telefonu 506 216 149 w godzinach 8:00 – 10:00.

 

W przypadku rezygnacji z posiłków, fakt ten należy zgłosić pisemnie w stołówce szkolnej do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z posiłków.

Jadłospis

7  wrzesień poniedziałek

Zupa ogórkowa na żeberkach ze śmietaną i zieleniną, pieczywo pszenne i żytnie, jabłko

Alergeny: 1, 7, 9

8  wrzesień        wtorek

Zupa pomidorowa na indyku ze śmietaną i zieleniną z ryżem pełnoziarnistym, banan

Alergeny: 1, 7, 9

9  wrzesień         środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i koprem z olejem, herbata z miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

10  wrzesień    czwartek

Ziemniaki z zieleniną, sznycel drobiowy panierowany smażony, sałata zielona z rzodkiewką i szczypiorkiem ze śmietaną, kompot ze śliwek

Alergeny: 1, 3, 7

11  wrzesień        piątek

Makaron durum spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym, woda z miętą, miodem i cytryną, morela

Alergeny: 1

14  wrzesień poniedziałek

Zupa kalafiorowa na kurczaku ze śmietaną i zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, banan

Alergeny: 1, 7, 9

15  wrzesień     wtorek

Kasza gryczana, pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, cebulą i olejem, kompot z mieszanki owoców

Alergeny: 1, 3, 7

16  wrzesień  środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką z olejem, herbata z miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

17  wrzesień czwartek

Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt, jabłko

Alergeny: 1, 7, 9

18  wrzesień piątek

Makaron durum z serem białym i musem jogurtowo – truskawkowym, woda z miętą, miodem i cytryną, śliwka

Alergeny: 1, 7

 

21  wrzesień poniedziałek

Zupa zalewajka na żeberkach z kiełbasą i z jajkiem, pieczywo żytnie i pszenne, banan

Alergeny: 1, 3, 7

22  wrzesień        wtorek

Ziemniaki z zieleniną, gołąbki z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym, pikle z ogórka świeżego z koperkiem, kompot ze śliwek, herbatniki wielozbożowe

Alergeny: 1, 3, 7

23  wrzesień         środa

Ziemniaki z zieleniną, filet rybny panierowany smażony, surówka z selera i marchewki z jogurtem naturalnym, herbata z miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

24  wrzesień    czwartek

Makaron durum, filet z indyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym z curry, marchewka gotowana, kompot z mieszanki owoców, gruszka

Alergeny: 1, 7

25  wrzesień        piątek

Zupa zacierkowa na kurczaku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, jogurt owocowy, jabłko

Alergeny: 1, 7, 9

28  wrzesień poniedziałek

Zupa brokułowa na indyku z zieleniną, pieczywo żytnie i pszenne, bułka drożdżowa, banan

Alergeny: 1, 7, 9

29 wrzesień     wtorek

Ziemniaki z zieleniną, kotlet schabowy panierowany smażony, mizeria z ogórka świeżego ze śmietaną, sok jabłkowy 100%

Alergeny: 1, 3, 7

30  wrzesień  środa

Ziemniaki z zieleniną, kotlet rybny smażony, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem z olejem, woda z miętą, miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 4

1  październik czwartek

Zupa pomidorowa na żeberkach z makronem i z zieleniną, nektarynka

Alergeny: 1, 7, 9

2  październik piątek

Kasza jęczmienna, sztuka mięsa w sosie własnym, sałatka z buraków czerwonych z cebulą i olejem, kompot z mieszanki owoców, jabłko

Alergeny: 1, 7

W wyżej wymienionych posiłkach mogą znajdować się substancje alergenne: pszenica (gluten), jaja, mleko i jego przetwory (laktoza), seler, ryby.

Do produkcji używana jest sól o obniżonej zawartości sodu w ilości 2,5 grama na osobę. Smażenie odbywa się na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno („Kujawski”). Do słodzenia używany jest miód naturalny lub cukier trzcinowy w ilości 3 gramy na 250 mililitrów napoju do picia. Kompoty owocowe są niesłodzone.

    

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 33 im. Kawalerów Orderu Uśmiechu, ul. Kolberga 5, 26-600 Radom

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel: 48 363 75 73 ; tel./fax: 48 363 73 62